thumbnail_image006.jpg


 
"Van volksjongen tot burgemeester"
Autobiografie Antoon Sansen

 

Boek in de Pers

 

Op 1 mei verschijnt het boek Van volksjongen tot burgemeester ’ de autobiografie van voormalig Kortrijks burgemeester en merkwaardig volksfiguur Antoon Sansen.

 Antoon Sansen (88) was als politicus decennia alom aanwezig in Kortrijk en bleek één van de weinige naoorlogse Kortrijkse burgervaders te zijn waar (vreemd genoeg) nog geen boek over was verschenen. Hij was burgemeester van 1988 tot 1994 (kreeg in 2014 ook de titel van ere-burgemeester), en zetelde maar liefst 54 jaar in de gemeenteraad (waarvan 24 als schepen).

Een prestatie die weinig politici hem na doen.

Daarnaast was hij ook 18 jaar voorzitter van de intercommunale Leiedal.

In al zijn functies stond hij bekend om zijn directe band met de burgers die hij – man van het volk - boven alles wilde dienen.

Hij heeft in zijn uitzonderlijke politieke carrière enorme bijgedragen geleverd aan het Kortrijk dat we kennen op vandaag. In de biografie wordt het leven geschetst van de politicus én de mens.

Een uniek document, geïllustreerd met 100 historische foto’s uit zijn persoonlijk archief.

image00001.jpeg

WIE IS KAREL CAMBIEN?

De auteur

Auteur en uitgever in eigen beheer is Karel Cambien, die daarmee toe is aan zijn 22e boek onder eigen naam.

In het verleden was hij al schrijver van bestsellers als Keep it Simple, Op&Top Vrouw, Gesprekken met 50 West-Vlaamse ondernemers (vier edities), de beste oneliners van toppolitici

(Herman De Croo, Mark Eyskens, Louis Tobback, Bart De Wever) en het bijzonder succesrijke ‘Osan deure doen’ (2018).

3.png